Home

KKŠ Summer Break

7.7.2018
Športni center Ravne na Koroškem

Welcome


#kkssummerbreak


KKŠ Fest je nastal leta 2008 kot nepridobitni projekt Kluba koroških študentov, s katerim si je KKŠ prizadeval med študente in druge mlade na Koroškem vpeljati nekaj dodatnega programa na športnem, kulturnem in družbeno-zabavnem področju. Tako je KKŠ Fest na območju celotne Koroške s ponudbo priljubljenih obštudijskih dejavnosti pomagal izboljšati kvaliteto življenja mladih v regiji. KKŠ Fest je bil večkrat uspešno izpeljan in je zaradi pozitivne sprejetosti in velike obiskanosti s strani študentov in ostale mladine hitro prerasel v enega najprepoznavnejših projektov Kluba koroških študentov.
Projekt oz. prireditev kot celota združuje dopoldanske športne aktivnosti, ki jih popestri brezplačna malica, pijača in privlačne nagrade za vse tekmovalce. Starostna meja tekmovalcev ni določena. Športne discipline se določijo glede na zainteresiranost tekmovalcev s področja, kjer se prireditev odvija. Popoldanska športna tekmovanja zaključi večerna zabava oz. koncert z uveljavljenimi glasbenimi skupinami ter lokalno predskupino, ki se ji tako omogoči kvaliteten nastop na velikem odru pred domačimi poslušalci. Skupno je KKŠ Fest združil že prek 9000 obiskovalcev in tekmovalcev po celotni Koroški regiji.
Kasneje je Klub iz KKŠ Festa razvil KKŠ Winter Fest, ki je potekal na Kopah in je zajemal pestro dnevno dogajanje s smučarsko tekmo, ob koncu pa sprostitev ob večernem dogajanju.
Iz zimskega Winter Festa so pri Klubu koroških študentov leta 2012 razvili še poletno verzijo, in sicer KKŠ Summer Fest, ki je leta 2016 presegel vsa pričakovanja, saj je postal eden izmed največjih slovenskih festivalov in gostil kar 20.000 obiskovalcev. S tem se je zaradi okrnjenih finančnih sredstev zgodba festivala zaključila.
Pri KKŠ-ju pa niso želeli zaključiti niza dogodkov v sklopu KKŠ Fest-a, zato so zasnovali novo idejno obliko KKŠ Festa pod imenom KKŠ Summer Break, ki se odvija v športnem parku na Ravnah. Čez dan poteka pester dnevni program in športni turnirji, v večernem delu pa se na odru zvrstijo različni glasbeniki iz Slovenije in tujine.